zondag 6 april 2014

Dag 10 - Sengakuji, Kamata & Shibuya

Vanochtend zijn we naar Shinagawa gegaan; een district in het zuiden van Tokyo. Hier staat de Senkakuji Temple waar de 47 Ronin begraven liggen. Het verhaal van de 47 Ronin is een van de bekendste samurai verhalen in Japan.


De 47 Ronin waren samurais van Asano. Asono werd op een gegeven moment in het paleis van de Shogun ontboden en kreeg daar ruzie met Kira, de leermeester die hem moest opleiden in etiquette. Asano verwondde Kira met zijn zwaard en werd daarvoor veroordeeld tot het plegen van zelfmoord, door zijn eigen buik open te snijden. Kira kreeg geen straf, hoewel dat volgens het protocol eigenlijk wel had gemoeten.


De volgers van Asano (nu Ronin geheten: samurai zonder leider), zinden op wraak, maar Kira hield ze in de gaten. De 47 Ronins hebben toen twee jaar lang gedaan alsof ze het voorval vergeten waren en door gingen met hun leven. Maar na twee jaar kwamen ze bij elkaar en hebben ze het kasteel van Kira bestormd en Kira onthoofd. Zijn hoofd hebben ze meegenomen naar de plaats waar Asano begraven lag. Eerst het bloed er nog even afgespoeld in deze poel...

... en toen op het graf van hun meester geplaatst. De 46 Ronin (1 Ronin had de aanval niet overleefd) werden daarna ook tot zelfmoord veroodeeld en op dezelfde plaats begraven:


Bij de tempel staat nu een standbeeld van Ōishi Kuranosuke, de leider van de 47 Ronin:

's middags zijn we nog kort naar Kamata gegaan, om bij de Yuzawaya te kijken. Dit was een van de grootste stoffenwinkels in Tokyo (meerdere panden), maar het lijkt erop dat ze er een aantal gesloten hebben. Ze hadden er Mt. Fuji stof:


Bij een winkeltje in de buurt verkochten ze dit apparaat; een oorstofzuiger!

's avonds zijn we naar Shibuya gegaan. sakura Jellybeans gekocht:

In Parco hadden ze een tentoonstelling van Kiki & Lala x Care Bears:

Bij het restaurant dat bij de tentoonstelling hoorde stond nog steeds een dikke rij voor de deur. Wij zijn nog maar een keer naar de Genki Sushi gegaan. Mooi makkelijk, lekker, en goedkoop (20 euro voor twee personen en dan heb je een gigantische lading sushi op):

Op weg terug naar het hotel werd er opeens midden op het grote kruispunt in Shibuya een fotosessie gedaan:


Zondagavond, iedereen op pad, dus lekker dringen in de metro:

En George Clooney, ook big in Japan:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten